top of page

Veri biliminin yıldızı: Python



Veri biliminin önemi her geçen gün artarken veri analizi ve görselleştirme noktasında oldukça tercih edilen programlama dili olan Python arama motorlarında da en çok aranan dil oldu.


Teknolojinin gelişimi ve hayatlarımızın dijitale evrilmesi sıfırlar ve birler dünyasını yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası yaptı. Her sektör için oldukça önem arz eden yazılım ve programlama sektörü özellikle iletişim alanında son yıllarda daha da ön plana çıktı.


Aşağıdaki Statista'dan alınan verilerle hazırlanmış grafikte dünyada en çok kullanılan programlama dillerini görüyorsunuz:




JavaScript dünyada en çok kullanılan dil olurken kullanım oranı bakımından dördüncü sırada olan Python, geçtiğimiz yıl arama motorlarında en çok aranan programlama dili oldu.




Veri analizi, veri görselleştirme ve grafik alanında Python tercih edilirken, akademide de özellikle veri bilimi dersi kapsamında öğretiliyor.


Veri, tüm sektörler için önemli bir bilim. Bu kapsamda daha kolay işlenebilir, anlaşılır ve okunabilir görselleştirmelerle gelişirilmeye ve bilinirlik düzeyinin artırılması yönünde çalışmalar yapılıyor. İletişim teknolojilerinin ilerlemesiyle de birlikte Python tabanlı programlamalar ön plana çıkıyor.

bottom of page